0

A letter from me to you.

Dear woman, 

‘’Ik ben zo blij dat je er bent. Dat je de tijd neemt om dit te lezen, want ohh… wat zit er veel liefde in She Flore. Mijn bedrijf, een verlengstuk van mij én mijn ziel. Mijn MISSIE. Het zaadje heeft even de tijd nodig gehad, voordat het is uitgekomen, maar She Flore is er. Ik ben er! Ook al is dit niet zonder slag of stoot gegaan. Waarbij ik iedereen dit proces gun en echt alle clichés waar zijn. Ik ga gelijk een paar hele cheesy quotes benoemen, zodat we die gelijk getakeld hebben. Wen er ook maar vast aan, want ik ga ze nog vaak herhalen. Er zit namelijk zoveel waarheid in: ‘’The Power of Sisterhood.’’ Of ‘Living from the Heart is the Greatest Blessing.’ Ook deze is favoriet: ‘’Overcoming your Patterns Will Set you Free.’’ Ik weet dat je misschien een teiltje wilt pakken, maar echt dit komt recht vanuit mijn hart.

Net zoals iedereen heb ik wat hindernissen meegemaakt in mijn leven. Dikke patronen die ik vanuit huis heb meegekregen en flink wat trauma’s. Gelukkig zie ik deze nu als cadeau, want zonder hen was ik nu niet hier. Ik ben nog lang niet uitgeleerd (zijn we dat eigenlijk ooit?) en ik wil mijn hele proces met jullie delen. Van de coaches die ik bezoek, tot de retreats die ik bijwoon. Ik wil je helpen met mediteren en deel graag mijn favoriete boeken op het gebied van persoonlijke groei. Het is namelijk niet niets: aan jezelf werken. Sterker nog het is een fulltime job! Zie jezelf als je eigen bedrijf: je investeert, je koestert het, je bent er onwijs trots op. Elke dag schenk je het liefde en aandacht. 

 Ik zal je even kort wat vertellen over mijn persoonlijke journey, misschien begrijp je dan (nog) meer waarom “She Flore” is ontstaan. Ik ben altijd het buitenbeetje geweest, een hoog sensitief meisje die de last van de wereld op haar schouders droeg. Als ik het nieuws keek, kon ik niet slapen omdat ik bang was dat Osama Binladen s ’nachts kinderen zou ontvoeren. Dus je kunt je voorstellen hoe verantwoordelijk ik mij voelde voor de wereld maar ook ‘onbewust” voor mijn familie. Met name voor mijn moeder, want mijn vader is er nooit echt geweest. Het typische vaderfiguur, dat ontbrak en dan zeg ik het nog heel aardig. Mijn lieve moeder is ongelofelijk dapper, strijdbaar en een echte overlever. Deze vrouw heeft letterlijk drie keer kanker overwonnen, terwijl ze hard doorwerkte; mijn doorbijter. Zij vormt de bron voor het Rotterdamse gezegde; “niet lullen maar poetsen”.

Nog steeds ben ik bang om haar te verliezen, al kan ik dit nu beter relativeren. Ik stop het niet weg en werk eraan. Het bijzondere is dat mijn moeder ook helemaal deze weg is ingeslagen én gelukkiger is dan ooit. Afijn, de tijd verstreek en van een klein onzeker meisje transformeerde ik in een jonge naïeve vrouw die de verkeerde mensen aantrok. Met name mannen; met behoorlijk wat narcistische en egoïstische trekjes. Natuurlijk dacht ik dat het aan mij lag. Het liep flink uit de hand en uiteindelijk heeft mijn moeder mij weggekaapt uit het huis van mijn ex. Ik was mezelf helemaal verloren, had geen geld  en geen idee wat ik met mijn carrière wilde. Het leven voelde op dat moment als één grote error. Ik besefte dat alleen ik mijn leven weer op de rit kon krijgen en verantwoordelijkheid moest nemen voor mijn drama. 

Dus ging ik ver weg, naar Kaapstad om mezelf te beschermen tegen de verleidingen om gemakkelijk terug te vallen in oude patronen of relaties. Daar is waar het begon. Mijn eerste dappere stap. Ik ervaarde een van mijn eerste healing sessies, waar ik zo veel verdriet tegen kwam dat ik denk dat ze mij op de Tafelberg hebben horen janken en gillen. Daar bovenop die berg leerde ik één van mijn belangrijkste lessen: door pijn te voelen en te ervaren, lost het vanzelf op. We denken vaak dat als we pijn negeren het vanzelf weg gaat, maar niets is een grotere leugen. Het blijft bij je en het wordt alleen maar groter, door de shit die je in deze staat aantrekt. Totdat je de pijn in de ogen hebt gekeken. Waarbij dit achteraf gezien allemaal lessen zijn om je te laten groeien. Mensen komen op je pad om je wat te leren. Ook al zijn het bloody idiots. Oh, had ik al verteld hoe f*cking lekker het voelt om al die negatieve gevoelens los te laten? Ik was er zo bang voor maar het is echt niets meer dan een release. Ook dacht ik; dit werkt echt. Dankzij Adie, door deze waanzinnige vrouw besefte ik: dat ik mijn belangrijkste werk ben. Ik heb meerdere retreats gedaan, healers bezocht, coaches gehad, heel wat af gemediteerd en ik heb haar gevonden: dat lieve, zachte meisje ben ik nog steeds. Al ben ik nu ook krachtige vrouw: een vechter, een goddess. Dapper en stoer. Kwetsbaar en sterk. Melancholisch en praktisch. Ik ben het allemaal én jij ook. 

Soms voelt het eenzaam om dit pad te kiezen, ik heb mij zo vaak niet begrepen gevoeld. Sommige mensen zullen denken dat je gek geworden bent en er zullen mensen wegvallen tijdens jouw proces naar je 2.0 bestaan. Zie dit niet als iets ergs, echt vertrouw mij; het is een blessing. Deze mensen willen jou klein houden, maar je bent zoveel groter dan dat. Je bent hier om te stralen om jouw leven zo authentiek mogelijk in te vullen. Waar al je dromen uitkomen, zelfs de dingen die jij nu nog niet eens kunt bedenken, zo mooi. Dat is wat She Flore voor mij is. Groeien, bloeien, met onze wortels diep in de aarde, vertakken. Steeds meer uitgroeien tot onze volle potentie. Samen hand in hand, want we zijn zo sterk en krachtig als we ons verbinden. Dit alles zonder angst, onze vleugels dragen ons naar onze bestemming. In volste vertrouwen, want oke nog één quote: ‘’The Universe Got your Back.’’

She Flore is mijn cadeau aan jou, zodat we samen floreren. Pak jij het aan? Wees niet bang, ik ben er voor je en sta naast jou om je te supporten. Ik geloof in je.’’

With love,

Jessie Jazz

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)