0

Ontmoeting met de ziel

Veel mensen kennen het woord ziel. Een aantal mensen kan er ook een bepaalde beschrijving aan geven maar slechts weinig mensen hebben hun ziel “ontmoet”.

De ziel is niet het enige wat we zijn, maar het is wel de goddelijke energie die we bij ons dragen. Zij helpt ons om het goddelijke te voelen en laat ons inzien waar we uiteindelijk weer naar terugkeren. De ziel is als een druppel uit een oceaan van het goddelijke bewustzijn en kan incarneren in het menselijk lichaam, ten einde zichzelf te ervaren.

In mijn aankomende boek: “Ontmoeting met de ziel” beschrijf ik de ziel als onze hoogste staat van bewustzijn of awareness. De ziel bevat al het goede en wordt vertaald in liefde, wijsheid, compassie en volledig bewustzijn. De ziel staat ten alle tijde in verbinding met het Al, het eeuwige licht, ook wel de goddelijke energie genoemd.

We moeten beseffen dat de kern van wie we zijn onze ziel is en niet onze persoonlijkheid.
De persoonlijkheid is echter het voertuig waarmee de ziel aan de mens de ervaring van het hoogste bewustzijn kan geven.

Waar helpt de ziel ons bij?
Onze ziel helpt ons om alle aspecten die ten gevolge van pijn, verdriet of angst ontstaan zijn te neutraliseren, en laat ons zien hoe we onszelf vanuit liefde, wijsheid en bewustzijn kunnen gaan opbouwen.

Hoe doen we dat?
Door het inzetten van ons bewuste persoonlijkheid die ons onze ware aard laat ervaren en onze ware natuur laat zien. Zodoende kunnen we alles wat aangeleerd is op basis van pijn en angst overwinnen.

Hoe werkt dit dan?
Wanneer we het zintuig van de conscious mind inzetten, zullen we niet langer vanuit een onbewuste geest handelen, maar vanuit ons hoogste bewustzijn. Dit maakt dan ook dat we antwoorden krijgen over het hoe en waarom in ons leven. Dit betekent dat we ons leven anders zullen gaan inrichten met gegarandeerd een andere uitkomst. Een uitkomst die volledig draait om liefde wijsheid en bewustzijnsgroei. 

 

Wat biedt de ziel ons nog meer?
Als mens zijn we continu in ontwikkeling. De ziel kan ervoor zorgen dat we te midden van de hectiek van ons bestaan een bondgenoot hebben die ons in de lijn van liefde laat leven zodat we niet afgeleid worden door angst, haat of verdriet.

Wanneer we in een wereld leven waar angst aan de orde van de dag is, staan we voortdurend in contact met onze onbewuste staat van Zijn ofwel onze onbewuste persoonlijkheid. Dit is onze persoonlijkheid die het leven vanuit angst, pijn en gevoelens van tekort benadert.

De coronapandemie vraagt ons dan ook juist om vanuit onze bewuste persoonlijkheid en in lijn met onze ziel ons levenspad te bewandelen. De bewuste persoonlijkheid leeft niet vanuit tekort maar vanuit kracht, niet vanuit beperking maar vanuit wijsheid en moed. Onze bewuste persoonlijkheid vraagt ons om zoveel mogelijk gebruik te maken van onze passies en talenten, op welke manier dan ook.

Het doel van onze ziel is het verkrijgen van een heldere vorm van liefde zodat we wijsheid en bewustzijn kunnen laten doorklinken in alles wat we doen, in wie we zijn en hetgeen we ervaren.

 

Chetanya de Wit is Arts, Medium, en Cultureel Antropologe. Al jaren reist ze de wereld over om haar visionaire capaciteiten bedrijfsmatig in te zetten als business  strateeg en coach. Daarnaast helpt ze leiders betere leiders te worden en draagt ze cliënten gerichte oplossingen aan om zodoende grote veranderingen in hun leven te bewerkstelligen.

Volg haar op Instagram: @wekunnenwelveranderen

www.wekunnenwelveranderen.nl

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video