0

SHE FLORE REVIEW RENSKE

Misschien ken je haar al, maar voor degene die haar niet kennen, dit is het verhaal van onze lieve Renske. Een prachtige vrouw die onderdeel uitmaakt van de Flore Fam en het She Transforms programma. Eerder hebben we al gedichten gedeeld die recht uit haar hart kwamen. Nu delen we ook graag haar persoonlijke verhaal. Het She Transforms programma was voor Renske een enorme reis waardoor ze niet alleen veel inzichten heeft gekregen, haar passies nog meer kan omarmen en volledig in haar licht staan. Ze kwam oog in oog te staan met haar inner child, wat geen makkelijke ontmoeting was maar een proces van prachtige heling in gang heeft gezet. 

Ik voelde me eigenlijk prima voordat ik aan het programma begon. Toch vroeg ik me zo nu en dan wel af; ‘Is dit het nou?’ Ik keek wel eens naar de lucht en hoe eindeloos hij is en dan dacht ik; ‘Er moet toch meer zijn?’. 

Ik luisterde veel podcasts en volgde genoeg mensen die het hadden over dingen als ‘manifesteren’, ‘leef je mooiste leven’, ‘The Secret’. Dat niet alleen, ook het helen van je trauma’s, doorbreken van je patronen en ga zo maar door. Steeds wanneer ik zoiets voorbij zag komen triggerde dat iets in mij. Meedoen aan het She Transforms programma was voor mij dan ook geen moeilijke keuze. Ik moest het doen, dat voelde ik zo sterk. Ergens wist ik dat ik door dit programma te volgen antwoorden zou krijgen op vragen en gedachten die ik had.

Jaren lang heb ik me enorm afgesloten voor alles wat ook maar een beetje met spiritualiteit te maken had door dingen die ik mee heb gemaakt. Innerlijk kind is bijvoorbeeld een benaming waar ik bijna braakneigingen van kreeg. Eigenlijk is het zo logisch. Als kind heb ik veel dingen meegemaakt die ik niet begreep en er was ook niemand die het me uitlegde want ‘ik was nog te jong’. Maar de spanningen en het verdriet voelde ik maar al te goed aan. Ik kon die grote en kleine gebeurtenissen geen plekje geven en daardoor heb ik ze altijd bij me gedragen. Waar ik weerstand voelde bij de term innerlijk kind, was het eigenlijk mijn innerlijke kind die eindelijk gezien en gehoord wilde worden. Ze verdiende het om gezien en gehoord te worden.

In mijn jeugd woonde ik samen met mijn broer bij mijn moeder. Toen ik ongeveer 6 jaar was ging mijn broer bij mijn vader wonen. Een hele logische keuze van hem op dat moment. Ik had het er alleen niet makkelijk mee. Mijn broer was mijn steun en toeverlaat, we deden alles samen. We hadden geen woorden nodig om met elkaar te communiceren. Wij waren elkaars ‘way out’ voor onze moeilijke thuissituatie. Dat hij weg ging was voor mij zo moeilijk, de gebeurtenis heeft er voor gezorgd dat ik de rest van mijn leven bang was om mensen kwijt te raken. Hoe klein ik ook was, ik wist me altijd al aan te passen aan de mensen om mij heen. Ik durfde mezelf niet te zijn omdat ik zo bang was om iedereen te verliezen. Ik liet mensen over me heen lopen en maakte en hield mezelf klein. 

In het begin van She Transforms leerde ik dit vastgeroeste patroon te herkennen en ik kon het steeds meer doorbreken. Zoiets heb je natuurlijk niet binnen no-time opgelost, dat kost tijd en moeite. Maar alleen het gevoel dat ik het überhaupt kon doorbreken, bracht mij zoveel opluchting en verlichting. 

Opeens keek ik de dingen aan die al zo lang aangekeken wilde worden. Mijn innerlijk kind die ik zo lang heb genegeerd mocht er zijn. Ik leerde om mezelf te behandelen zoals ik mijn beste vriendinnen behandel. Eigenlijk bizar dat dit niet iets is wat je al van jongs af aan wordt bijgebracht. Ik heb ongeveer een jaar een traject gevolgd bij een psycholoog toen ik 16 was en daar heb ik veel aan gehad, maar alles wat ik in dit programma heb geleerd heeft zij nooit benoemd, terwijl het zó essentieel is. 

Juist door de beladen onderwerpen in het programma voel ik me lichter en sterker. Ik neem geen slachtofferrol aan om de dingen die er zijn gebeurd, ik omarm ze. Ik bedank ze, voor de wijze lessen. Ik voel geen woede, ik koester geen wrok naar de mensen die mij pijn hebben gedaan. Mensen vergeven doe je niet voor hen, dat doe je voor jezelf. Jij bent het waard om dat gevoel van haat los te laten zodat er plek vrij komt voor alle prachtige dingen die het leven te geven heeft. 

Als je met het programma begint, ga je door de ‘modder’ en dat kan soms best confronterend zijn. Mijn ego was er echt niet altijd blij mee. Het is natuurlijk mega uit mijn comfortzone maar de webinars waren steeds weer mijn stok achter de deur. En ik moet ook wel zeggen, toen ik er eenmaal mee was begonnen kon ik niet meer terug. Ik snakte naar meer, meer lessen, meer liefde, meer ontwikkeling. 

Het programma heeft me niet alleen prachtige inzichten en lessen gegeven, er is ook heel veel voor mij veranderd. Ik ben gestopt met mijn studie, ben veranderd van baan en daarnaast schrijf ik nu dagelijks gedichten waar ik letterlijk mijn hart in stort. Ik heb echt stappen gemaakt, dat ervaar ik elke dag. En ik weet dat ik nog veel te leren heb en waar ik daar eerst tegenop keek, heb ik er nu zin in. Bring it on! 

Ik heb het programma nu afgerond en er is voor mij zoveel op zijn plek gevallen. Ik ervaar zoveel rust. Rust waar ik zo lang naar op zoek was. Het is oké, en als het vandaag niet loopt zoals ik hoopte dan moet dat ook zo zijn. Ik heb ook echt wel dagen gehad dat ik er even doorheen zat, dat ik niet wist wat ik met mezelf aan moest. Gelukkig zijn er als je hiermee begint zo veel vrouwen die je steunen, die naar je willen luisteren en die je willen helpen. Ik heb verschillende keren met vrouwen van the Flore Fam gebeld en daardoor ook weer tot nieuwe, prachtige inzichten gekomen. 

De onvoorwaardelijke liefde die ik heb ervaren bij deze groep vrouwen is écht een van de meest bijzondere dingen die ik ooit heb meegemaakt.
Ik zou de keuze om met dit programma te beginnen en lid te worden van de Flore Fam nog honderd keer maken. Ik heb zo’n heldere blik op het leven gekregen, ik vind steeds weer kalmte in de chaos. Ik laat me niet meeslepen, ik blijf dicht bij mezelf. 

THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU

Meer dan woorden, meer dan wat ik kan beschrijven
Ik hoop dat dit gevoel voor altijd bij me zal blijven
Veel meer dan wat ik had verwacht
Zijn mijn doelen duidelijker dan ooit en is mijn pijn verzacht
Al die vrouwen die er onvoorwaardelijk zijn
Zo onbaatzuchtig, zo fijn
Precies zoals het zou moeten gaan
Met het vertrouwen dat er altijd iemand achter mij zal staan
De moeilijke gebeurtenissen uit mijn leven
Hebben eindelijk een plekje gekregen
Hoe mooi is de wereld door deze bril
Pas een half jaar verder maar toch al zoveel verschil

Play Video
Play Video