0

Hoe kunnen we in deze bijzondere tijd onze tijd zo optimaal mogelijk gebruiken?

De ervaringen die we als mens opdoen hebben we om allerlei praktische redenen in seconden en minuten onderverdeeld. Dit doen we zodat we goede afspraken met elkaar kunnen maken. Tijd zoals wij het als mens beleven is de tijd van de klok, en veel minder de tijd tot een nieuwe ervaring als onderdeel van een grotere ervaring. Het probleem hiervan is niet dat we een klok kennen, maar dat we hierdoor zijn vergeten dat het leven eigenlijk een grote ervaring is, met de nadruk op ervaring.
Tijd is dus niets anders dan een grote levens- of zielservaring, ofwel ‘awareness’ onderverdeeld in allerlei kleine sub-ervaringen die ons tot deze grote ervaring brengen. Dit is wat onze ziel voor zichzelf wenst en voor de mensheid.
We noemen dit ook wel de parallelle zienswijze- omdat ervaringen op de verticale tijdlijn thuishoren- in tegenstelling tot de opeenvolgende verwerking van een ervaring. We kunnen dan ook spreken van een ervaring-tijdseenheid. 

Tijd zoals wij het kennen is dan ook werkelijk een illusie. We zijn eraan gewend geraakt om de verschillende aspecten die aan een ervaring vastzitten, los van elkaar te benaderen.

Waarom moeten we onze ervaring-tijdseenheid proberen te versnellen? 
Wanneer we de ervaring-tijds eenheid versnellen komen we als mens sneller bij de ultieme ervaring vanuit ons hoogste bewustzijn in plaats van dat we ervaringen vanuit ons onbewuste en daarmee ego bewustzijn opdoen.

Hoe zouden we de ervaring-tijdseenheid kunnen versnellen? 
We kunnen de ervaring-tijds eenheid versnellen door de ervaring naar ons toe te halen.  Dit doen we door niet uit te gaan van tijd als een horizontale maar een verticale ervaring: tijd die niet langer door ons ego maar door ons bewustzijn wordt beleefd. Op deze manier slaan we als mens nooit minuten over. Eigenlijk zijn we dan aan het tijdreizen in ons bewustzijn. Iets wat we in werkelijkheid pas over twintig jaar zouden ervaren, maar waar we al een glimp van hebben opgepikt, kunnen we ook in het nu oppikken. We zullen er alleen wel ons best voor moeten doen. Zo moeten we de luiken van ons brein openmaken en niet langer leven vanuit pijn, tekort of een beperking. We doen dit door met ons bewustzijn, en met onze inzichten de ervaring die eigenlijk in de toekomst ligt, naar het nu te halen. We versnellen hiermee de ervaring-tijdseenheid. Dat dit ons niet makkelijk afgaat komt omdat we zo verstrikt zijn geraakt in de pijn door onze aangeleerde, getraumatiseerde gedragspatronen. 

Waarom gebruiken we hier de term ‘het versnellen van de ervaring-tijdseenheid’?
We noemen het zo omdat we bezig zijn de omlooptijd tot aan de gebeurtenis van een ervaring in te korten, waardoor er een grotere uitkomst in succes, geluk, liefde en bewustzijnsgroei bereikt wordt.
De winst die als resultaat van de versnelling ontstaat kan dus letterlijk een hogere omzet voor een bedrijf betekenen, maar kan ook betekenen dat we sneller bij een grote liefde maar kan ook een verdere bewustzijnsgroei inhouden.

Hoe kunnen we in de praktijk de ervaring-tijdseenheid versnellen?
We doen dit door de inzichten van ons weten om te zetten in zuivere, bewuste handelingen. Dit zijn handelingen die niet op trauma-energie gebaseerd zijn. Gelukkig weten we allemaal of iets wat we doen zuiver is of niet. Kortom, we hebben vanuit ons weten feitelijk al het inzicht in wat de zuivere ervaring zou moeten zijn, maar het zit nog in het rijk van ons bewustzijn en moet nog iets verder afdalen in het hier en nu.
Zodra we een zuivere of bewuste handeling aan ons inzicht gekoppeld hebben, activeren we een bewuste en daarmee positieve ervaring. Deze ervaring kunnen we dus activeren en daarmee versnellen door het weten in allerlei handelingen te gieten. We kunnen hiermee een ervaring die eigenlijk in de toekomst ligt naar het nu trekken en eerder ervaren. Kortom, we kunnen de tijdlijn uit de toekomst naar het nu halen. 

Wat weten we nu?
Tijd gaat dus over de lengte van een ervaring, en de ervaringstijd loopt sneller wanneer we aan de hand van de inzichten in het leven, onze bewustzijnsontwikkelingen sneller laten verlopen. We zullen in staat zijn onze negatieve patronen vanuit inzicht en bewustzijn wel te doorbreken. We komen dan ook sneller bij een nieuwe ervaring uit, waarmee we onze ervaring-tijdslijn hebben versneld.

We brengen de meeste tijd met onze onbewuste geest door. Wanneer we het leven vanuit de conscious mind doorlopen, volgen we ons leven niet alleen vanuit onze inzichten, maar ook vanuit ons weten, de stem van de ziel. Dit weten geeft ons dagelijks informatie over wat we moeten doen en in welke situatie. Dit is niet per se wat we wíllen doen, maar wel altijd correct en in lijn met ons hoogste bewustzijn. Het weten motiveert ons om ons hoogste bewustzijn te gebruiken en hier handelingen aan te koppelen. Daarmee slaan we alle lijntjes over die ons normaliter aan ons onbewuste, aangeleerde gedrag geketend houden. Vanuit dit hoogste bewustzijn, het weten, komen we sneller bij de ervaringen die onze ziel nodig heeft om te kunnen ontwikkelen.
Wanneer we op deze manier ons leven leiden, ervaren we ons leven niet alleen intenser, maar maakt het ook veel meer impact. We zullen dan ook veel eerder bij de ultieme ervaring van liefde en geluk komen en dat is waar het allemaal om te doen is in ons leven.

 

Chetanya

Chetanya de Wit is Arts, Medium, en Cultureel Antropologe. Al jaren reist ze de wereld over om haar visionaire capaciteiten bedrijfsmatig in te zetten als business  strateeg en coach. Daarnaast helpt ze leiders betere leiders te worden en draagt ze cliënten gerichte oplossingen aan om zodoende grote veranderingen in hun leven te bewerkstelligen.

Volg haar op Instagram: @wekunnenwelveranderen

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video