0

Het perfecte plaatje bestaat niet

Als ik denk aan al die dagen, dat ik mij zo heb misdragen dan denk ik… Man, wat kan ik hier nog steeds van genieten. Zoals een bekende quote luidt: er is geen enkel goed verhaal dat start met het eten van een salade. Toch is het mijn eeuwige strijd in het leven als yogadocente en gezicht van One Day Retreat Ibiza. Mensen hebben een beeld van mij en dat beeld? Dat klopt niet.

Goh, ik dacht dat je echt een zweefteef was. Oh, ik had nooit verwacht hier met jou nog tot zes uur in de ochtend te staan dansen. Je eet zeker vegan. Jij bent vast nooit boos. Het zijn zomaar een paar aannames die ik het afgelopen jaar te horen kreeg. Blijkbaar heb ik als yogadocente een kuis imago, alleen klopt dat beeld wel? Voldoe ik wel aan dat perfecte plaatje? Ik weet dat ik dat niet doe, dus maakt dit mij dan wel tot een goede yogadocente?

Het grootste deel van de dag besteed ik aan spiritualiteit, het oefenen met geduld, zo min mogelijk oordelen en ben ik een dankbare didgeridoo. Waarbij ik elke dag mijn stinkende best doe om de beste versie van mezelf te zijn. Niet tenminste voor mezelf, maar ook voor jou. Zodat ik kan geven wat ik geef en dat is behoorlijk veel. Zeker dit seizoen, maar daar zal ik later een andere blog aan wijden. 

Toch zijn daar soms de twijfels. Ben ik als flexitariër wel een goede yogi? Maakt het mij slecht dat ik soms geen wine tasting per glas, maar gelijk per fles houdt? Dat ik toch stiekem soms wel een oordeel heb of een gitzwarte dag, waarop ik het liefste de hele dag op bed lig en dat vervolgens ook gewoon doe?

Misschien is het een idee als we allemaal dat perfecte plaatje eens loslaten. Gewoon hup met zijn allen, dat beeld waarvan we vinden dat we aan moeten voldoen of aannemen dat een ander daaraan voldoet. Waardoor jij weer vindt dat je daar niet aan voldoet en zo komen we terecht in een labyrint verpakt als utopie, want he: dat perfecte plaatje bestaat helemaal niet. Iedereen vormt zijn of haar binnenwereld namelijk aan de hand van zijn of haar perceptie en herinneringen. Wat voor de één perfect is, kan voor een ander onvoldoende zijn. Perfectie bestaat dus nergens anders dan in jouw hoofd.

Ik pleit er dan ook voor om perfectie heel snel over boord te kieperen. Vanaf nu is gewoon je best doen, waar alles naast elkaar mag bestaan, de nieuwe norm. 

 

Lauri is yogadocente en Reiki master, maar bovenal nuchter, nieuwsgierig en pionier op het gebied van liefde verspreiden. Ervaar een Reiksessie op afstand (megakrachtig), of fysiek als je op Ibiza bent.

Volg Lauri via @nyepimagazine  & @onedayretreatibiza

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video