0

‘Ik kan niet klaarkomen’

Onze liefdesexpert Marleen Janssen schrijft over relaties en seks.

‘Ik voel me maar een halve vrouw, want ik krijg geen orgasme.’ 

Marijke zat snotterend op de bank. Ze keek naar haar knieën, haar haar hing nattig langs haar wangen. Ik zat tegenover haar in een saaie leunstoel en friemelde zenuwachtig met een pakje zakdoekjes. Zou ik er haar een geven, of was dat opdringerig?  

Marijke was de eerste vrouw die me vertelde dat ze niet kon klaarkomen. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Ze had dezelfde koffiebekers als mijn ouders en woonde in een nieuwbouwwijk in Nieuw-Vennep. Deze scène speelde zich meer dan dertig jaar geleden af. Ik was begin twintig en net als redacteur begonnen bij het blad KINDEREN. Ik had er een eigen serie over seks. Elke maand interviewde ik een vrouw over haar liefdesleven. Fantastisch vond ik het. De verhálen. De een was, sinds ze kinderen had gekregen, seksueel helemaal opgebloeid en stuiterde met haar man door de slaapkamer. Een ander was juist alle gevoel verloren. Een derde kwam nooit klaar. 

Ben ik niet normaal?

Sinds Marijke heb ik de ‘halve vrouw’-uitspraak vaak gehoord. Er zijn veel vrouwen die nooit een orgasme beleven, wist je dat? Ze hebben geen idee waar en hoe ze moeten beginnen. Ze denken dat ze niet normaal zijn. Dat er iets stuk is in hun lijf. Dat ze falen. Wat een verdriet. 

Een beetje aanleg

Eigenlijk is het best raar dat we klaarkomen een vanzelfsprekendheid vinden. Het is niet voor iedereen een-twee-drie weggelegd. Je moet er een beetje aanleg voor hebben. En ook een portie seksueel geluk. Waarmee ik bedoel dat je lekker in je lijf zit. Dat je je – ook bloot – op je gemak voelt bij een ander. Niet getergd wordt door schaamte. En dat je beschikt over gezonde nieuwgierigheid. 

Extra bijleren

Als je moeite hebt met klaarkomen en/of geen orgasmes beleeft, ben je beslist géén halve vrouw. Je bent wel een vrouw die extra zou kunnen bijleren. Vergeet niet dat er iemand ooit les heeft gehad over het onderwerp ‘hoe breng ik mezelf in opwinding’ en ‘hier vind ik het orgasme’.

Daarom doe ik het. Ik wil zoveel mogelijk vrouwen wijzer maken over hun eigen lichaam en hun seksualiteit. Want geloof me: in ons allemaal schuilt een Marijke. We zijn allemaal onzeker. We vragen ons allemaal wel eens af of we wel ‘normaal’ zijn. En: of seks misschien lekkerder kan zijn. Met betere orgasmes die langer duren en intenser zijn. 

Hoe je lijf werkt 

Meer orgastische intelligentie: dat wens ik alle vrouwen toe. Meer inzicht in hoe je lijf werkt, beter weten wat je wel doet, en wat liever niet. Wat de voorwaarden zijn om een hoogtepunt te bereiken en hoe je de omstandigheden naar je hand zet. In mijn nieuwe boek Fantastische Orgasmes gaat het helemaal over het orgasme van de vrouw. Waar het begint, hoe je het opbouwt. Lekker praktisch. Het was echt een boek voor Marijke geweest. Ze was er vast blij mee geweest. Ik hoop dat ik jou ook blij maak. Of je nou wel of niet klaar kunt komen en of je nou 26 bent of 76: over je eigen seksualiteit kun je altijd bijleren. Doen, hoor, daar wordt je liefdesleven alleen maar beter van. Hier lees je meer over mijn boek en bestel je het direct.

 

Seksexpert Marleen Janssen schrijft als journalist al meer dan dertig jaar over vrouwelijke seksualiteit. Ze geeft seksuele voorlichting aan vrouwen en leert ze het vallei-orgasme. Meer lezen van de Orgasme Koningin? Vraag hier Marleens gratis e-book aan

Op Instagram vind je Marleen hier: @hallomarleenjanssen

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video