0

Deze twee inzichten bracht de strandmeditatie van She Flore mij

Hi lieve meiden,

Zojuist heb ik de strandmeditatie van She Flore gedaan en die ervaring wil ik graag met jullie delen. Ik zat lekker in mijn auto en zette hem aan over de speakers – nee flauw, ik zit op dit moment uiteraard op het strand (en ik heb niet eens een auto). Toen ik net op het strand aankwam met een vriendin hadden we eerst nog een kleine aanvaring met de wc man, waardoor mijn bloeddruk slechts een klein beetje steeg (ben gewoon blijven lachen want dacht: aan jou ga ik geen energie verspillen). Ik zat sowieso al het hele weekend in mijn hoofd en was zwaar aan het overthinking, dus een meditatie kwam als geroepen. Goed, ik de meditatie dus gedownload en met mijn oortjes in naar de zee gelopen. Ik vroeg me nog wel even af of het mediteren wel zou lukken omdat ik totaal geen concentratie had en het super druk was bij de zee, maar ook daarom was het juist een goed moment om eens even te gaan zitten.

Na een paar keer in en uit ademen en met mijn ogen dicht luisteren naar de fijne stem van Jessie, merkte ik dat ik wat rustiger werd. Het boeide me niet dat ik vol in de drukte zat te mediteren, maar ik was af en toe wel een beetje bang om geraakt te worden door een voetbal. Anyway, de meditatie stelde mij wel gerust. Eigenlijk zei Jessie precies de dingen die ik nodig had, om me weer wat rustiger te maken. De laatste dagen ben ik vol op aan het nadenken over de zin van het leven en soms laat ik me dan helemaal meeslepen; waarom zijn we hier? Het leven op aarde kan echt niet het enige zijn wat er is. Maar wat weten we dan allemaal wel niet? Soms wil ik alles begrijpen, maar ik snap ook wel dat dat heus niet kan. Het leven op aarde is een spel en je hebt zelf de touwtjes in handen, het is alleen wel belangrijk om keuzes te maken die jou dienen. Ik laat me snel meeslepen, en word soms gek van mijn gedachten. De meditatie liet mijn zorgen wegnemen door de golven van de zee, en het kijken naar de horizon bracht rust. Onbegrensd en vol mogelijkheden. Nu zag ik aan de horizon hier alweer een andere stad, maar voor mij stond dat symbool voor een grote verandering in mijn leven die steeds dichterbij komt. Ik heb namelijk besloten om vanaf oktober, als mijn contract bij het advocatenkantoor is afgelopen, voor mezelf te beginnen. Ik ga als copywriter aan de slag en teksten schrijven! Best een spannende keuze, maar ik heb er heel veel vertrouwen in en het voelt nu al als de juiste keuze. Aan mijn horizon vol onbegrensde mogelijkheden beginnen zich dus langzaam tekenen te laten zien van een toekomst waarin ik iets ga doen wat dicht bij mijn hart ligt en waar ik ontzettend veel zin in heb.

Een andere vraag die naar boven kwam, was wat ik op dit moment nodig heb. Ik deed mijn ogen open en zag vlak voor mij een klein schattig meisje, lekker in haar blote billen spelen met het zand en naar mij lachen en zwaaien. Ook hier zag ik de symboliek van in: de laatste tijd maak ik meer ruimte voor het kind in mij dat ik al eigenlijk sinds mijn 7e jaar heb afgewezen. Dit is een heel pijnlijk en verdrietig proces, maar ook zo nodig en zo fijn. Ik wil geen delen van mijzelf meer afwijzen omdat ik bang ben voor het verdriet wat daarbij komt kijken. Zolang ik dat blijf doen, gun ik mezelf niet dat ik er volledig mag zijn. Een mooie ingeving, denk ik zo. Het was heel fijn om zo in de zee te zitten en mijn zorgen mee te geven aan de golven. Toen de meditatie afgelopen was, wilde ik ook echt nog niet opstaan. Ik ben nog een tijdje blijven zitten en heb een beetje voor me uit zitten kijken. Ook had ik gelijk het gevoel dat ik de meditatie nog wel een keer zou willen doen. Een aanrader dus. Liefs <3

Lisa is werkzaam als advocaat-stagiaire bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam, waar zij ook woont. Door een combinatie van meerdere factoren belandde zij vorig jaar in een burn-out. Inmiddels is zij hier gelukkig weer deels uit, maar nog wel zoekende in wat ze nu eigenlijk wil in het leven. Deze zoektocht en andere bijzondere, uiteenlopende situaties die zij meemaakt in hartje Rotterdam (waaronder haar datelife), deelt zij hier met ons. Volg haar op instagram: @lisachloedelege @lisadelege

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video