0

Van advocaat naar zzp’er

Wauw,

Het is alweer een half jaar geleden dat ik mijn eerste blog voor She Flore schreef, met de titel: ‘Het leven van een 27-jarige: help, wat wil ik?’ Een titel waarvan ik later uit verschillende hoeken heb gehoord dat die wel aansprak, want ja, ik ben natuurlijk niet de enige met een quarterlife crisis (inmiddels op weg naar het dertigersdilemma, wordt vast leuk). Als je een paar van mijn blogs hebt gelezen (wat ik super tof vind, 100x dankjewel), zul je vast hebben gemerkt dat er een paar terugkerende thema’s zijn in mijn leven: werk/re-integreren, sporten/voeding, feesten/liefde en therapie/helen. Eigenlijk ben ik op die gebieden constant op zoek naar een balans, en loop ik elke paar weken weer tegen de lamp (ben ik dan zo hardleers?). Wel heb ik het idee dat ik van elke keer tegen de lamp lopen toch iets nieuws leer, dus al met al gaat het geloof ik wel de goede kant op. De thema’s sporten/voeding, feesten/liefde en therapie/helen bespreek ik een andere keer met jullie (ha, jammer he, je was wel benieuwd naar dat dateleven😉). Dit omdat er op dit moment grote verschuivingen plaatsvinden op het gebied van werk en er de afgelopen maanden zoveel is gebeurd, dat ik jullie daar graag van op de hoogte breng voordat mijn blogs echt compleet achter de feiten aan lopen. 

Goed, een half jaar geleden zat ik echt zwaar met mijn handen in het haar. Duidelijk was dat ik niet meer wilde werken in de advocatuur, maar mijn contract duurde nog tot eind september en ik zat ook middenin een re-integratietraject. Daarnaast wilde ik wel mijn advocaat-stageverklaring halen, anders had ik 6 jaar studie en 3 jaar werken voor niets gedaan. Fun fact: inmiddels mag ik die verklaring aanvragen, maar kwam ik er deze week achter dat ik nog 1 punt mis voor mijn lezingen waardoor ik die verklaring dus alsnog niet kan aanvragen. Met het geluk aan mijn zijde hoop ik dat ik die laatste punt kan halen door het volgen van de volgende lezing op 20 september. Als dat niet het geval is, ben ik vanaf oktober uitgeschreven van het tableau en zit ik dus zonder stageklaring… Oké, eigenlijk helemaal geen fun fact dus, maar wel weer zo typisch. Hoe kan ik die ene punt nou weer over het hoofd hebben gezien? Ach ja, ik ga er niet om stressen, het komt vast goed. 

Ik startte met coaching vanuit kantoor, waar eigenlijk vooral naar voren kwam dat ik heel wat shit had om mee te dealen vanuit mijn verleden, voordat ik überhaupt normaal kon nadenken over de toekomst. Deze sessies waren erg fijn, en ik heb er heel veel aan gehad. Mijn coach begeleidde mij erg fijn in zowel privésituaties als het re-integratietraject. Zo was het haar idee om weer werkzaamheden te verrichten die ik ook verrichte als werkstudent, zodat er iets minder druk op mij lag maar ik wel inhoudelijk bezig was. Na dit een tijd gedaan te hebben, ontdekte ik dat deze manier van werken mij alsnog niet volledig zou kunnen laten re-integreren. Het was inmiddels duidelijk dat ik niet bij kantoor zou blijven, waardoor de meeste werkzaamheden logischerwijze naar advocaat-stagiaires gingen die wel fulltime beschikbaar waren en voorlopig niet zouden weggaan. No hard feelings, maar er moest dus wel een andere oplossing komen. Ook toen kwam mijn coach met een heel fijn idee: misschien was het mogelijk om te gaan werken voor een andere afdeling. Misschien was communicatie wel iets voor mij. 

Inmiddels ben ik een tijdje verder, en heb ik een snuffelstage mogen lopen bij ons communicatieteam op kantoor. Hierdoor is duidelijk geworden dat ik meer met schrijven wil doen! Ik ben gaan nadenken over wat er dan allemaal mogelijk is, en eigenlijk springt het werken als copywriter/tekstschrijver er bij mij ver bovenuit. Toen ik daarachter kwam, schreef ik mij direct in voor een cursus copywriten. Ook dacht ik na over hoe ik dan precies vorm zou gaan geven aan deze werkzaamheden. Inmiddels ben ik eruit: ik ga zzp’en! De laatste tijd kreeg ik vaak de vraag of ik dit niet heel spannend vind, en eigenlijk is het antwoord nee. Ik heb er vooral heel veel zin en vertrouwen in, en kan niet wachten tot ik begin! De komende tijd ga ik me focussen op het afronden van mijn werkzaamheden als advocaat, en nadenken over het starten voor mijzelf vanaf 1 oktober. Om dit verhaal niet al te lang te maken heb ik niet elke stap in dit proces heel uitgebreid beschreven, maar mocht je ergens vragen over hebben, er ook aan denken om een carrièreswitch te maken of voor jezelf te beginnen (of heb je een handige tip voor mij), stuur me vooral een berichtje! Ik vind het super leuk om gelijkgestemden te spreken. Ik ben erachter gekomen dat er in een half jaar tijd heel veel mogelijk is en heel veel kan veranderen. Durf je hart te volgen, lieve meiden! <3 

 

Lisa is werkzaam als advocaat-stagiaire bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam, waar zij ook woont. Door een combinatie van meerdere factoren belandde zij vorig jaar in een burn-out. Inmiddels is zij hier gelukkig weer deels uit, maar nog wel zoekende in wat ze nu eigenlijk wil in het leven. Deze zoektocht en andere bijzondere, uiteenlopende situaties die zij meemaakt in hartje Rotterdam (waaronder haar datelife), deelt zij hier met ons. Volg haar op instagram: @lisachloedelege @lisadelege

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video