0

Ben jij bereid om te veranderen en de voor jou beste keuzes te maken?

Dit is een vraag die ik mezelf de laatste tijd vaak stel en die ook een vriendin mij afgelopen weekend stelde. We hadden het erover dat ik de laatste weken best wel wat dingen aan het verwerken ben, last heb van donkerdere gedachten en heel laag in mijn energie zit. Daarnaast ga ik ook stoppen met mijn baan en voor mezelf beginnen. Al met al best grote dingen dus. Mijn vriendin zei na een tijdje: “Moet jij niet gewoon even helemaal stoppen met al die feestjes en sociale contacten, en echt tijd voor jezelf gaan nemen?”. Ik was even stil en liet dit bezinken. Ja, hier had ze wel een punt. Met alle dingen die er bij mij op dit moment spelen, is het niet handig om op dit tempo door te blijven gaan. Ik heb namelijk nogal een druk sociaal leven opgebouwd de laatste jaren, en om eerlijk te zijn: ik heb er momenteel niet helemaal de juiste energie voor. Ik wil heel graag, maar daardoor loop ik mezelf voorbij. Kom ik dus niet toe aan verwerken, helen, dingen toelaten en andere keuzes maken. Keuzes die op dit moment bijdragen aan me beter voelen, die op de langere termijn goed voor me zijn. Ik somde vervolgens op wat ik de komende tijd nog allemaal ga doen (naar Lofi, twee weken Ibiza met minstens twee feestjes waar ik graag heen wil, een week later naar een feest in België, en voor je het weet begint ADE alweer). Dan tel ik alle verjaardagen tussendoor nog niet mee… Ook daar moet ik er misschien maar een paar van skippen, raadde mijn vriendin aan. Geschrokken vroeg ik haar: “Maar wat moet ik dan in vredesnaam gaan doen? In mijn eentje thuis zitten? En dan maar gaan sporten ofzo?”. Haar antwoord: “Ja Lies, want zo lang jij niet in je eentje met jezelf gaat zitten, blijf je weglopen voor bepaalde gevoelens. Het wordt tijd om die demons te facen. Het wordt vanzelf weer beter, echt, maar het is wel verstandig om nu een stap terug te doen.” Ik kan je vertellen, dit kwam wel binnen. Wel was het iets wat ik moest horen, want diep van binnen weet ik dit al lang.  

Ik heb wel een plan. Nadat ik terugkom uit Ibiza neem ik tot het einde van mijn contract mijn resterende vakantiedagen op, zodat ik me in die periode kan focussen op het opzetten van mijn eenmanszaak. Dan heb ik eindelijk de tijd om die cursus gefocust af te maken, na te gaan denken over mijn website, eerste opdrachten, afspraken te maken het met UWV, enzovoorts… Ook ga ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel, waarna ik een nieuwe laptop en andere benodigdheden ga aanschaffen. Zo kan ik me dus voorbereiden om in oktober hopelijk snel van start te gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in en merk dat ik het liefst nu al begin. Daar is alleen helaas nog geen ruimte voor. Wel weet ik dat zodra ik in oktober van start ga, mijn focus ook volledig op mijn nieuwe werk komt te liggen. Het wordt dan ook makkelijker om bewuste keuzes te maken. Alles wat ik op dat moment doe, doe ik voor mezelf. Dit is een grote drijfveer om me fit te voelen en dus die focus te behouden.

Maar goed, oktober duurt dus nog wel even. Tot die tijd ga ik al wel aan de slag door het zetten van kleine stapjes. Zo heb ik vandaag de volgende bewuste keuze gemaakt, die ik voorheen waarschijnlijk niet zou maken. Een vriend van mij vroeg namelijk of ik aan het eind van de middag mee wilde naar het strand. Blijer kun je mij in de zomer eigenlijk niet maken, maar ik had al wel een sportles ingepland en boodschappen gedaan. Als ik naar het strand zou gaan, zou ik dus niet sporten, en stuk ongezonder eten en veel meer geld kwijt zijn (aan het avondeten en een cancel fee voor het cancelen van de sportles). Hoewel ik het strand nog steeds heel chill had gevonden, voel ik me op dit moment wel heel goed bij de keuze die ik heb gemaakt. Als ik dan straks heb gekookt en gesport, zal dit gevoel waarschijnlijk nog meer aanwezig zijn. Ik ga Kitchari koken; dit is een traditioneel Indiaas gerecht (een Ayurvedisch detox gerecht) op basis van rijst en mungbonen waarmee je je lichaam kunt opschonen. Ik heb een tijd geleden kennis meegemaakt met Ayurveda (ook wel ’the science of life’ genoemd). Ayurveda is een traditionele geneeskunde uit het oosten (India). Ik ben geen expert, maar het komt geloof ik neer op een holistische gezondheidsleer die het leven in zijn geheel behandelt en dus kijkt naar fysieke, psychische en spirituele aspecten om op die manier ziektes te voorkomen en genezen. Recent heb ik een Ayurvedisch voedingsconsult gehad, op basis waarvan ik een aantal dingen in mijn leefstijl aan het aanpassen/integreren ben (denk aan andere voeding, specifieke supplementen en het gebruik van bepaalde oliën). Wanneer ik hier effecten van merk, zal ik deze zeker opschrijven en hier delen. Ik ben benieuwd: ben jij al eens in aanraking gekomen met Ayurveda?

 

Lisa is werkzaam als advocaat-stagiaire bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam, waar zij ook woont. Door een combinatie van meerdere factoren belandde zij vorig jaar in een burn-out. Inmiddels is zij hier gelukkig weer deels uit, maar nog wel zoekende in wat ze nu eigenlijk wil in het leven. Deze zoektocht en andere bijzondere, uiteenlopende situaties die zij meemaakt in hartje Rotterdam (waaronder haar datelife), deelt zij hier met ons. Volg haar op instagram: @lisachloedelege @lisadelege

She Flore

IN EEN KEER

€800 in één keer.

PER MAAND

6 x €150
(€900)
Play Video
Play Video