Blog

Als confronteren je baan is

Eline van Doorn

Ze mailt dat ze met haar scherpe pen als journalist een situatie aan de kaak heeft gesteld. Toen kreeg ze een hele bak gezeik over zich heen.
‘Ik geloof dat ik wel wat ondertiteling van mijn ziel kan gebruiken, schrijft ze. 

We zien elkaar een week later op Zoom en haar ziel trekt van wal: Ze houdt mensen een spiegel voor en confronteert de samenleving met de schaduwzijdes. Dat doet in eerste instantie pijn en daar krijg je niet altijd leuke reacties van.
‘De aard van de reactie doet er eigenlijk niet zo toe’, legt haar ziel uit. ‘Het is belangrijker dat je ziet hoeveel reactie het teweegbrengt. Dat is de golf van verandering namelijk. Nogal een GROTE golf in dit geval. Missie geslaagd’, vult haar ziel droog aan. We lachen.

‘Het gevoel van onveiligheid wat wordt aangeraakt bij je’, zegt haar ziel, ‘daar mag je wel wat mee. Want het zorgt ervoor dat je op de rem trapt in wat je allemaal te vertellen hebt. Dat voelt niet fijn, voornamelijk voor jezelf niet. Je laat hetgeen wat door je heen wilt stromen niet helemaal toe en dat geeft een onprettig gevoel. Wat je Mind vervolgens vertaalt met: “ik doe het niet goed”. Nee, de ondertiteling is: “Go all out!” Dan wordt het namelijk veel leuker voor jou’. 

‘Tegelijkertijd: neem jezelf en je gevoel serieus. Als die onveiligheid voelbaar is, ga er mee zitten en luister naar je innerlijk kind. Waarschijnlijk komen er ook beelden op van een ander leven waarin je die onveiligheid precies zo hebt gevoeld bij het verkondingen van een hogere waarheid. De pijn die je voelt is namelijk niet alleen van dit leven. Die beelden kun jij zelf zien in je geestesoog als je je verbindt met wat je voelt en zo kan het verder helen in jou’, zegt haar ziel. Ze lijkt wat verbaasd over het zelf kunnen zien van andere levens. ‘Toch is het zo’, geeft haar ziel haar terug.

In de avond mailt ze dat ze de tijd had genomen om te verbinden met het gevoel van onveiligheid en er inderdaad beelden doorkwamen van een ander leven. Heftig en waardevol, schrijft ze. Het brengt haar het inzicht en vertrouwen dat haar acties wel degelijk heel relevant zijn voor de verandering die gaande is op en voor onze Aarde. 

Het is weer duidelijk: doen wat we te doen hebben vanuit onze hart wil niet gebaseerd worden op de bevestiging van anderen en gaat ook niet zonder het steeds opnieuw afpellen van lagen pijn in onszelf. Als je dat eenmaal doorhebt, staat weinig je meer in de weg om je meest authentieke zelf aan de wereld te laten zien.

 

Saskia & Rachelle zijn Not Your Average Psychic. Ze zijn beiden medium en psycholoog en channelen Universum – jouw hogere zelf, die van de mensen om jouw heen als ook dierbaren overledenen – om jou naar jouw hoogste potentieel en grootste geluk te begeleiden.

Volg Saskia & Rachelle op Instagram: @notyouraveragepsychic

 

(Hier komt de auteur-informatie)

Titel

Tekst

Titel

Titel