Blog

De abortus

Eline van Doorn

Ik staar, half in shock, naar de positieve zwangerschapstest. Mijn eerste gevoel, vanuit mijn onderbuik is: Ik wil niet nog een keer zwanger zijn. 

Het is 9u in de ochtend en midden in de nacht in Florida, maar ik sms Rachelle toch. Ondertussen probeer ik contact te maken met de ziel die hoort bij het leven in mijn buik. ‘Hij’ voelt heel bekend

Dan hoor ik berichtjes binnenkomen. ‘Ik werd door iets wakker gemaakt’, appt Rachelle, ‘en ik checkte mijn telefoon. Nu snap ik waarom…’
‘Deze ziel voelt bekend’, typt Rachelle. ‘Ja, ik voel hetzelfde…’, schrijf ik aan haar terug.
Dan valt het kwartje bij ons beiden, wat wel vaker gebeurd als we samen afstemmen. Ineens is het helder waar we ‘hem’ alle twee van kennen.
‘Hij’ is eerder bij Rachelle geweest, ook in een zwangerschap. Laten we dit maar niet tegen te veel mensen zeggen, grappen we nog semi ongemakkelijk.
Wetende wie ‘hij’ is en ook wat ons eerder is getoond over zijn zielsroute, sterkt mijn gevoel dat ‘hij’ niet bij me is om via mij geboren te worden.

Ik heb een paar miskramen gehad en naast verdriet, waren dat ook telkens ervaringen waarin ik de diepere intentie kon voelen en het voor mij ook heel kloppend voelde dat ze niet geboren werden. Als ik dit aan Rachelle benoem, zegt ze: ‘Ik weet niet Sas…volgens mij vraagt het deze keer iets anders van je’. Ik schrik, want ik begrijp meteen wat ze bedoeld. Niet lang geleden nog las ik een post op Instagram waarin iemand deelde over haar abortus en voelde ik mijn vlijmscherpe negatieve oordeel naar haar. Naast nog een heleboel andere dogma’s, heeft mijn katholieke achtergrond me altijd het gevoel gegeven dat een abortus iets is waar je niet voor kiest. 

De weken die volgen zijn een emotionele rollercoaster, maar mijn eerste intuïtieve gevoel blijft.

Universum legt in die weken aan me uit dat een ziel niet per se geboren moet worden om van essentiële waarde te zijn voor je zielsgroei.
Ook wordt er gesproken vanuit een hoger bewustzijn over hoe zielen die bij ons vrouwen (heel dichtbij) komen door een zwangerschap ons helpen om oud trauma los te laten en ons gidsen naar ons potentieel. Het is daarom ook waarom veel vrouwen deze ervaring meemaken. Dat net als bij een miskraam we niet altijd op basis van keuze zwanger raken of een zwangerschap verliezen. En dat het dus allesbehalve een misdaad is om te kiezen voor een zwangerschapsafbreking, maar het daarentegen juist een hele heilige ervaring en les is in kiezen wat voor jóu klopt

Op de dag van de abortus ben ik zwaar onder de indruk van de vrouwen die werken in de kliniek in Amsterdam. Ze voelen als een troep leeuwinnen. Zonder oordeel voel ik me gesteund en gedragen.
Wanneer ik langzaam weer bijkom na de ingreep, ervaar ik een overweldigend gevoel van liefde. Ik voel me tot over mijn oren verliefd op alles en iedereen om me heen.
Een energie in goud licht zit aan de rechterzijde van mijn bed. ‘Hij’ is het.
Hij pakt mijn hand vast, buigt naar voren en kust me op mijn voorhoofd. Dan fluistert hij zacht: Ik hou van jou. Hij staat op en voordat hij wegloopt zegt hij met een glimlach: ‘Tot snel’. Ik weet dat het waar is en dat dit geen afscheid is.
Op dat moment loopt er een verpleegster langs mijn bed, ze stopt, kijkt me aan en zegt:
‘Je ziet eruit alsof je in de hemel bent’.

Diary of a Psychic – Rachelle

Saskia & Rachelle zijn Not Your Average Psychic. Ze zijn beiden medium en psycholoog en channelen Universum – jouw hogere zelf, die van de mensen om jouw heen als ook dierbaren overledenen – om jou naar jouw hoogste potentieel en grootste geluk te begeleiden.

Volg Saskia & Rachelle op Instagram: @notyouraveragepsychic

(Hier komt de auteur-informatie)

Titel

Tekst

Titel

Titel