Blog

Het resoneert niet, ofwel eigenlijk heb ik hier gewoon totaal geen zin in

Lauri

Een blessing hier, gevouwen handjes daar en vooral even goed voelen of iets resoneert. O, jawel de voorzittershamer van de rechter zou mij vast en zeker schuldig bevinden. De gevouwen handjes smiley staat steevast bij mijn favorieten (wist je dat het officieel een high five is, ja kijk nog maar eens goed) en ooit ben ik uitgemaakt voor té dankbaar. Alleen het woord resoneert, daar ga ik niet helemaal lekker op. Vooral in combinatie met voelen. Dat gaat bij mij gewoon één planeet te ver. Wat is dat toch met die spiritaal en waarom neigt het in mijn ogen vaak naar egoïsme of zelfs egocentrisme?

 

Eigenlijk best wel egoïstisch

Spirituele mensen lijken een ander woordenboek dan de Van Dale raad te plegen. Waardoor dit voor de gemiddelde fierljeppende Fries ofwel nuchter persoon voor behoorlijk wat verwarring kan zorgen. Douwe: ‘’Zeg Wilma, das lang geleden. Ik dacht ik stuur je effkes een bericht op Facebook.’’ Wilma: ‘’Douwe, wat een zegen dat ik je spreek. Ik dacht net aan je. Wist je dat ik tegenwoordig Sonakshi Kaur heet? Eigenlijk noemt niemand mij Wilma meer. Deze naam heb ik mogen ontvangen en resoneert veel beter met mijn ziel. Douwe: ‘’Helemaal goed Wilma, wat jij wilt. Zullen we morgenochtend even lekker een bakkie doen samen? Om bij te kletsen?’’ Sonakshi: ‘’Ehm, even voelen hoor Douwe. Wacht, ik ga even op dit idee intunen… Douwe, ik heb even goed gevoeld en mijn zieltje gaat daar niet blij van worden. Ik voel dat ik vandaag moet gaan varen, het water op. Zeg Douwe, nu wordt het mij duidelijk waarom jij op mijn pad bent gekomen. Het is jouw boot, mag ik die niet even een dagje van je lenen?’’ 

Waar ligt dan de grens?

Begrijp me niet verkeerd, ik sta juist bij de finish met een pakje perziksap en een medaille, wanneer jij jouw grenzen aangeeft. Of naar je lichaam luistert. Heb je een meh-dag en even helemaal nergens zin in? Zeg het dan vooral en verpak het niet met fairytales. Dat is precies waar mijn weerstand ten opzichte van de spiritaal vandaan komt en dat terwijl mijn ‘hoofdzintuig’ voelen is. Ook ik voel direct aan mijn buik of iets goed is of niet, alleen benoem ik dat niet zo expliciet. Ook geef ik al jarenlang yoga en praat nog steeds op hetzelfde tempo. Resoneren gebruik ik nooit als excuus. Wat ik dan wel doe? Gewoon simpelweg eerlijk zijn én laat dat nu net het eerste communicatieproces van het Boeddhisme zijn.

Lauri is yogadocente en Reiki master, maar bovenal nuchter, nieuwsgierig en pionier op het gebied van liefde verspreiden. Ervaar een Reiksessie op afstand (megakrachtig), of fysiek als je op Ibiza bent.

Volg haar op Instagram: @nyepimagazine

 

(Hier komt de auteur-informatie)

Titel

Tekst

Titel

Titel