Blog

Ja, er bestaan verschillende orgasmes 

Eline van Doorn

Onze liefdesexpert Marleen Janssen schrijft over relaties en seks.

Waar ik ook kom, overal komen vrouwen naar me toe met vragen over het vallei-orgasme. Soms zijn ze verlegen en praten ze heel zacht in mijn oor. Soms zitten ze nergens mee en schallen ze hun kwesties luid door een kamer vol met mensen. Dé vraag is steevast: maar vertel eens over dat vallei-ding? Dat superieure orgasme? En dan begint mijn les over de verschillende hoogtepunten

De meeste vrouwen hebben hun eigen manier ontwikkeld om een orgasme te krijgen. Je doet zus, een beetje zo en daar is het. Altijd een beetje hetzelfde. Alsof je steeds een berg op fietst. Je werkt naar de top, zet nog een tandje bij en jaaaaaaa. 

Dat was aangenaam. Langer dan een paar seconden duurt het niet. Een piek-orgasme heet zo’n hoogtepunt. Vrouwen zeggen dat ze zichzelf graag een piek-orgasme geven om in slaap te vallen of om te “ontstressen”. Ik noem het piek-orgasme het huis-tuin-en-keukenorgasme en je voelt het in de genitaliën: tussen je benen dus.

Een piek-orgasme is best aangenaam. Maar… er bestaat veel meer. Ik beperk me hier even tot de koningin der hoogtepunten. Dat is het vallei-orgasme. Ze schrijdt in een witte bontjas aan het hoofd van de stoet. Alle meisjes en vrouwen dansen erachteraan. Als je een vallei-orgasme beleeft, gaan alle toeters en bellen rinkelen. Je voelt niet alleen iets aangenaams tintelen tussen je benen; je hele lijf doet mee. Golven van genot gaan door je hele lichaam. En niet een paar seconden, maar minuten of misschien zelfs wel een halfuur of langer. 

Nu denk je misschien: ja, wacht even, ik heb al moeite met een “gewoon” orgasme; dit lijkt me een brug te ver. Het antwoord is verrassend: juist als je moeite hebt met in opwinding komen en je niet vaak of misschien wel nooit een orgasme beleeft, kan het vallei-orgasme iets voor je zijn. Dat komt zo: als je het vallei-orgasme leert, ontdek je een nieuwe manier om jezelf in opwinding te brengen. Die manier is zo fijn, zacht en vrouwelijk, daar bloeien vrouwen van op. Je gaat letterlijk open als een bloem. Zó is seks bedoeld; dit is hoe vrouwen zichzelf in overgave brengen.

Enne… waarom heeft mijn moeder me hier nooit over verteld? 

Omdat ze het niet wist. 

De kennis over het vallei-orgasme komt uit het verre oosten, uit China. Het is onbekend in het Westen. Ik ben een van de eerste westerse vrouwen die het heeft bestudeerd en het verhaal doorvertelt. Alle meisjes en alle vrouwen aan het vallei-orgasme, dat is mijn missie. 

Dus: een piekorgasme? Prima, het is een colaatje dat je in een grote slok naar binnen klotst. Maar een vallei-orgasme, dat is de fles champagne die je opent met een knal. Je wilt nooit meer anders.  

 

Seksexpert Marleen Janssen schrijft als journalist al meer dan dertig jaar over vrouwelijke seksualiteit. Ze geeft seksuele voorlichting aan vrouwen en leert ze het vallei-orgasme. Meer lezen van de Orgasme Koningin? Vraag hier Marleens gratis e-book aan

Volg Marleen op Instagram: @hallomarleenjanssen

 

(Hier komt de auteur-informatie)

Titel

Tekst

Titel

Titel